Klinikk Helheten

Klikk her for å redigere undertittel

ØKOLOGISK HUDPLEIE SKOLE

Økoskolen begynner oktober 2016
En diplomert økologisk hudpleie-terapaut utdannelse.
Du lærer økologisk hudpleie, fotpleie, hårpleie og make-up kunnskap i tråd med naturens renhet.

ØKOSKOLEN startet i Sverige i 1995 av Lena Losciale.
Lena skriver om seg selv: Grundare & Huvudlärare i utbildningen till Diplomerad Ekologisk Hudvårdsterapeut sedan 1995 i Sverige. Startade 1991 utbildningar och kurser till Dipl. Aromaterapeut & Dipl. Aromaterapilärare.Dipl. Hudterapeut.Dipl. Samtalsterapeut i Psykosyntes. Utbildningar och kurser inom örtmedicin, örtterapi, klassisk massör, meditationsterapeut, häst- och hundmassage mm. Jag har utövat kliniskt arbete med samtliga discipliner, ovan nämnda, hel- och deltid sedan 1993 och framåt. Jag har undervisning i yrkesutbildningar till Dipl. Aromaterapeut och Dipl. Ekologisk Hudvårdsterapeut och kurser i örter, eteriska oljor, ekologisk livsstil, ekologisk hudvårdstillverkning.Tidigare har jag bedrivit mina utbildningar och kurser på Axelsons Gymnastiska Institut i Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn och Oslo. I dag har jag utbildningar i egen regi i Stockholm
 
Endelig er utdannelsen i Norge!
Daglig leder og innehaver av Økoskolen i Norge er Gunn Elisabeth Bøhn.
 

ØKOLOGI ER IKKE ET VAREMERKE

Hvorfor kaller vi utdannelsen for økologisk Hudpleieterapi? Ordet økologi betyr samspill. Dette samspillet skjer mellom naturen og mennesket . Når man har et samspill med det nyttige og vakre i planteriket beriker det ikke bare oss mennesker, men også dyr og planter. Å bruke råvarer som olivenolje, mandelolje, havregryn, lavendelblomster, jasminolje, rosmarinvann gir så utrolig mye - til deg, til alle.
 
Økologisk hudpleie og hudpleieprodukter handler om så mye mer enn bare merker og varemerker .Det handler om kunnskap og respekt for naturen, dyr og mennesker. Det handler om livstil og visdom.
OM UTDANNELSEN: 1-årig langt studie på ca 320 timer med lærer, pluss egenstudie hjemme. Utdannelsen er over 10 bolker med start på torsdag morgen og avsuttes søndag ettermiddag. Frie utdannelsesmåneder er  desember og juli. Det tas inn max 10 personer pr. skolegruppe. Utdannelsen blir holdt på Garseg Gård
GUNN ELISABETHS ØKOSKOLE    
Garseggveien 154 
1850 Mysen .
På gården er det muligheter for å overnatte. Vi lager og spiser
frokost, lunsj og middag i fellesskap. Dette er kostnadsfritt!


Utdannelsen er lagt opp til at eleven får både teoretiske og praktiske kunnskaper på en pedagogisk og inspirerende måte . Elevens mål og visjon med å ta denne utdannelsen er veldig viktig og tas hensyn til . Det er derfor vi har så små grupper på maks 8 personer. Dette er en skole som vurderer elevens engasjement, nedlagt tid  og personlig utvikling mye høyere enn prøver og lekser. Her skal man lære for livet. Personlig inntak med en dialog mellom lærere og elev er en forutsetning for at denne undervisningen skal fungere .
All litteratur og undervisningsmateriell inngår i kursavgiften, overnatting og måltider er også inkludert. Forkunnskap er ikke nødvendig.

Diplomering skjer etter gjennomført utdannelse med teoretiske og praktiske momenter, samt at eleven har vært tilstrekkelig tilstede og fullgjort sin utdannelse.

PÅMELDING OG BETALING: 
Meld din interesse til Gunn Elisabeth Bøhn på [email protected]  Så tar jeg kontakt med deg  slik at vi får en dialog. Dette for at du skal være sikker på at dette er riktig skole for deg. Vi tar oss tid til å maile, informere og gå litt i dybden innen du bestemmer deg . Det skal føles helt riktig for deg, slik at du får et fint år i samarbeide med meg og mine hjelpelærere. Deretter skriver vi en bindende påmelding. Eleven velger selv betalingsalternativ. Vi fakturerer privatpersoner og bedrifter.  

PRIS:
34 900 NOK. inkl moms.

     
 

LÆRERE

Hovedlærer: Gunn Elisabeth Bøhn   


Dato for oppstart kommerBESKRIVELSE AV UTDANNELSEN
Å kunne jobbe med hud, hudpleie og hudpleieprodukter med økologisk retning inneholder mange ulike kunnskaper og momenter. 
Å tillegge seg teoretiske kunskap om hud og hudpleie, hudpleieprodukter, råvarer, økologi, botanikk og mye mer. 
Praktiske momenter som behandlinger, å lage produkter, rådgivning, forelesninger, kurs og workshops.

ØKOLOGISK FYSIOLOGI
Økologisk kunnskap om forholdet mellom menneske, naturen og dyrene  er  en stor, spennende og ansvarfull kunnskap. Kunnskapen om hvordan det økologiske samspillet avspeiler seg i menneskekroppen, naturen og dyrene. Hvordan påvirkes vannets forsuring menneskets vann og visa versa? Om jordens trær forsvinner, hvordan vil da menneskenes lunger ha det? Kan mindre bra emner som virker bioakumulerende lagre lignende i mennesket, dyr og vekster? Et stort område om holdbarhet , konsument, økosystem og at mennesket alene er den som har skapt denne forandringen.

DERMATOLOGI
Vi lærer oss om huden på en engasjert og opplysende måte. Vi belyser og går gjennom mer klassisk dermatologi og fysiologi og blander det med et mer komplementær-terapautisk syn på huden. Vi trener på å se mer enn selve huden, hvordan man kan se som en forlengelse av hele mennesket som et vesen. Vi lærer å "lese" huden, snakke om huden, ta anamnese, bruke visuelle, verbale og manuelle teknikker. 
 
HUDENS BEFATNING/ HUDTYPER/ HUDUTTRYKK
Hudtyper, hudsykdommer,hudens tilstand kroniske som kortvarige. Dermatologi og komplementær-terapautisk kunnskap og erfaring. Vi ser og lærer at i en hudtype fins det ofte flere ulike tilstander samtidig. Det tar en livstid å lære seg å forstå huden og her åpner vi  for et holistisk syn på huden. Alt henger sammen.

ØKOLOGISK HÅRPLEIE, HÅRBUNNSBEHANDLINGER OG HÅRKURER
Av Nina og Anna  har vi lært om hår, hårpleie og hodebunnspleie med eteriske oljer, vegetabilske oljer, urteavkok og annet fra vår botaniske hage. Hodebunnens dermatologi, vanlige plager i hodebunnen, økologisk hårfarging og hårpleie. Hva fins i vanlige hårpleieprodukter. Å lage egen hårpleieprodukter  og mye annet spennende vil bli lært bort under 2 intensive og spennende dager.

MINERAL MAKEUP
Vi lærer hvordan makeup tar fram din skjønnhet og samtidig er terapautisk. Vi lærer grunnprinsippene i makeup, fargelære, hvordan man setter sammen pigmenter med råvarer for enkelt å lage en fetere sminke. Makeup som hjelper til mothudproblemer, følsom hud og hudproblemer. Vi lærer å legge hverdagsmakeup, hvordan man tenker ved ulike dermatologiske problemer, hvordan vi beskytter og hjelper huden med bra hudpleie og makeup.


RÅVARER FRA PLANTERIKET
Eteriske oljer, fettstoffer, vegetabilske oljer, voks, hydrolater, leire, urter med mer er fantastiske råvarer fra naturen. Vi skal lære om de både teoretisk og i praksis. Hva inneholder en urt, hva består en eterisk olje av, hvordan framstiller man vegetabiske oljer. Vi skal lære oss hvordan vi bruker dem på huden, dosering, virkning, kontraindikasjoner, kjemi, duft, følsomhet og holdbarhet av disse fantastiske hjelpere fra vår generøse natur. Vi skal utvikle vårt sinn ved å lukte, smøre og føle for å forstå disse fantastiske  produkter.


HUDPLEIE, TILLAGNING OG INNEHOLD
For å kunne hjelpe til med råvarer og produkter så skal vi lære om ulike ingredienser både fra rene  råvarer og i produkter. Hva er en emulgator, konserveringsmiddel og syntetiske  parfymer i forskjellige produkter, både vanlige og økologiske. Vi skal lære oss dosering, virkningen, kontraindikasjoner, kjemi og hvordan man lager helt  "rene" produkter uten noen "unødvendige" ingredienser. Vi blander og lærer oss å lage økologiske produkter.
 
HELSEKOST/ NÆRING FOR INNVORTES HUDPLEIE
Som økologisk hudpleieterapaut skal vi arbeide like mye med den indre huden som den ytre . Vi skal lære oss  kroppens fysiologi og funksjon,  for å forstå hvordan alt henger sammen. Maten vi spiser, luften vi puster, alt vi drikker og får i oss påvirker hele oss. Vi skal lære hvordan vi kan få det bedre med oss selv og helsen gjennom riktig ernæring, rene matvarer  i mat, urter, krydder, fett og annet. Hvordan forsuring, stress og livstil henger sammen med indre og ytre energi og helse. Hvordan vi mennesker kan ha det bedre i hud og kropp.

BERØRINGENS BETYDNING
Skin hunger-hudsult er et av vesten seneste problemer. Huden sulter etter berøring. Berøringens betydning i en sådan intim behandling  som ansiktsbehandling er veldig viktig. Hvordan berører vi riktig? Hvordan berører og bruker jeg mine hender i alle faser? Å lære seg bevist og fokusert, empatisk og respektfull berøring som frigjør legende hormoner krever noe stort og vakkert fra deg som utfører behandlingen. Dette skal vi lære oss gjennom hele utdannelsen.

ØKOLOGISKE ANSIKTSBEHANDLINGER
Dyptvirkende ansiktsbehandlinger med flere ulike retninger og behandlingsteknikker. Å klemme eller ikke klemme, hvordan behandle hudproblemer  og mye mer .
Økologisk hudpleieprodukter: Lage produkter innen rengjøring, peeling, masker, oljer, kremer, salver, balsam , fondations. Alt uten unødvendige tilsetninger,  giftstoffer og "tull".

ØKOLOGISK DYPVEVSMASSASJE
En massasjeteknikk som kan brukes på hele kroppen i del eller helmassasje som til cellulitmassasje, ryggmassasje, magemassasje osv . Den kan være dyp og kraftig eller myk og rolig. Kundens behov og terapautens hender bestemmer.

ØKO MANIKYR & PEDIKYR
Deilige behandlinger av hender og føtter med urte og melkebad, filing av hard hud, massasje med deilige oljer.

ØKO VOKSING 
Sukker, sitron, vann, stoffremser , før- og etterbehandlinger trener vi på .

FARGING AV VIPPER OG BRYN SAMT FORMING AV BRYN
Vi lærer oss å forme  og forsterke øyet gjennom å farge og forme bryn og vipper.